inchirieri masini bucuresti

Contact rapid pentru intrebari sau rezervari

  • RO +4 031 432 72 89
  • RO +4 0729 699 319
  • RO +4 0725 122 422
Esti aici: Inchirieri de masini >>

Conditii de inchiriere

Inchirieri masini


Soferul

Soferul trebuie sa aiba varsta minima de 21 ani (douazeci si unu) si sa fie de minim 1 an (un) posesor al unui permis de conducere categoria B. Chiriasul este responsabil pentru orice accident sau pagube produse de catre un sofer ce nu indeplineste conditiile de mai sus.
Daca permisul de conducere national al soferului este scris cu caractere diferite de cele latine (de exemplu, arabe, grecesti, chirilice sau chinezesti) este necesar un permis de conducere internațional. Permisul de conducere international trebuie sa fie însotit de permisul de conducere national al soferului.
Taxa pentru sofer suplimentar este de 30 EUR/ inchiriere


Predarea si returnarea autovehiculului

Predarea si returnarea se vor face la data, ora, si locatia stabilită. Predarea si returnarea autovehiculului in interiorul Bucurestiului este gratuita si se confirma la momentul rezervarii. Predarea si returnarea la Aeroportul International Henri Coanda Otopeni se tarifeaza cu 10 EUR. Predarea sau returnarea in afara orelor de program se tarifeaza cu 10 EUR.Pentru predarea sau returnarea autovehiculului in orice alta locatie din Romania va rugam sa ne contactati pentru o cotatie de pret.

Predarea
Predarea autovehiculului se face pe baza unui Proces-Verbal de Predare Primire in care se va consemna starea generala a autovehiculului in momentul preluarii de catre CHIRIAS si penalitatile aplicate depozitului in cazul in care pe perioada derularii contractului de inchiriere masina sufera diverse pagube sau avarii, si care va fi semnat de catre CHIRIAS si PROPRIETAR.
Autovehiculul este predat in stare buna de functionare, fara vicii ascunse de natura a impiedica deplasarea autovehiculului si cu rezervorul plin. Orice plangere legata de starea masinii trebuie facuta imediat dupa primirea autovehiculului.

Returnarea
CHIRIASUL se obliga sa returneze autovehiculul, precum si toate documentele si cheile, in starea care i-au fost predate de catre PROPRIETAR si cu rezervorul plin. In cazul in care chiriasul returneaza autoturismul cu lipsa combustibil, o taxa suplimentara se va aplica pentru a compensa lipsa de combustibil si serviciul de alimentare. Returnarea autovehiculului se face pe baza unui Proces Verbal de Predare Primire in care se va consemna starea autovehiculului la respectivul moment si se vor retine penalitati, daca este cazul, din depozitul depus la inceperea contractului de inchiriere.

Conditii de utilizare a autovehiculului
CHIRIASUL se obliga in mod irevocabil:
•  Sa respecte toate reglementarile legale in vigoare cu privire la circulatia rutiera;
•  Sa nu subanchirieze autovehiculul;
•  Sa nu permita supraincarcarea autovehiculului (nr. de locuri si greutate) peste limitele maxime prevazute in talonul autovehiculului;
•  Sa nu foloseasca autovehiculul pentru participarea la intreceri, competitii, alte teste auto;
•  Sa repare autovehiculul numai intr-un service agreat de catre producator, sau PROPRIETAR
•  Sa nu paraseasca autovehiculul cu cheile in contact si/sau cu usile/geamul/portbagajul deschis;
•  Sa nu foloseasca autovehiculul decat in concordanta cu instructiunile si recomandarile producatorului si numai cu destinatia prevazuta in prezentul contract;
•  Sa nu conduca autovehiculul decat pe drumurile publice (nationale si judetene), fiind interzisa folosirea acestuia pe drumurile forestiere, in expeditii montane sau pe sosele neasfaltate.
•  Sa nu impinga sau sa tracteze orice vehicul , rulota sau alt obiect.
•  Sa nu conduca sub influenta alcoolului, drogurilor, narcoticelor, barbituricelor sau a oricarei alte substante care sa-i afecteze starea de concentrare sau capacitatea de conducere.


Conditii si termene de plata.
Pentru inchirierea autovehiculului CHIRIASUL va plati PROPRIETARULUI pentru inchiriere, in functie de tipul masinii ,contravaloarea taxelor de timp. Plata se face in avans, pentru intreaga perioada de inchiriere.
Plata se face in lei, la cursul oficial de schimb al Bancii Nationale a Romaniei din ziua platii.
La livrarea autovehiculului , CHIRIASUL, functie de tipul masinii, va achita o sumă cu titlu de garantie. PROPRIETARUL va restitui garantia la expirarea duratei contractului in conditiile in care CHIRIASUL restituie autovehiculul in conditiile menţionate.
Pentru returnarea autovehiculului cu lipsa combustibil, CHIRIASUL datoreaza PROPRIETARULUI contravaloarea combustibilului lipsa precum si taxa de alimentare in valoare de 10 EUR.
Pentru nereturnarea autovehiculului la data si la ora stabilita, CHIRIASUL datoreaza PROPRIETARULUI, pe langa avansurile acordate, urmatorele sume de bani:
•  primele 2 ore care depasesc ora stabilita pentru returnare sunt gratuite;
•  Pentru orele de intarziere ulterioare – contravalorarea unei zile intregi de inchiriere.
In cazul in care pe perioada inchirierii autovehiculul suporta pagube produse anvelopelor ori camerelor prin taiere, intepare, explozie, vulcanizarea acestora cade in sarcina CHIRIASULUI. Avansurile primite de PROPRIETAR pentru rezervarea autovehiculului sunt retinute in cazul in care clientul nu se prezinta la data convenita.


Asigurarea autovehiculului
Autovehiculul inchiriat este asigurat de catre PROPRIETAR conform dispozitiilor legale in vigoare.
Acoperirea asigurarii
- Asigurare de accident CDW Asigurarea de accident reduce, indiferent de vina, responsabilitatea financiara a titularului de contract in cazul unei avarii produse masinii pana la valoarea responsabilitatii. Excedentul ( suma ce urmeaza sa fie retinuta din depozit ) in cazul unui accident variaza in functie de clasa si tipul autovehiculului. Va rugam verificati valoarea excedentului pe pagina de prezentare a fiecarui autovehicul.
- Asigurare de furt TP Reduce indatorirea financiara a clientului in caz de furt al autoturismului , pana la valoarea responsabilitatii. Excedentul ( suma ce urmeaza sa fie retinuta din depozit ) in cazul unui furt variaza in functie de clasa si tipul autovehiculului. Va rugam verificati valoarea excedentului pe pagina de prezentare a fiecarui autovehicul.
- Asigurare de accidente a persoanelor acopera eventualele costuri medicale,de invaliditate sau deces, conform reglementarilor legale in vigoare.
- Asigurare bagaje acopera eventualele daune suferite de client datorate furtului sau distrugerii bagajelor/efectelor personale aflate in autovehicul pe perioada inchirierii, conform reglementarilor legale in vigoare.
- Asigurare de raspundere civila

Acoperirea completa .
In cazul in care doriti sa eliminati excedentul cu care sunteti responsabili in cazul unui accident sau furt puteti opta pentru Acoperirea completa .
Puteti fi considerat responsabil pentru deteriorarea sau pierderea pneurilor, parbrizului sau geamurilor. Verificati masina împreuna cu agentul de închiriere auto. Autovehiculul este asigurat numai pe perioada inchirierii. De aceea in cazul in care acest contract nu a fost prelungit cu acordul ambelor parti PROPRIETARUL este exonerat de orice responsabilitate in cazul unui accident care are loc in intervalul de timp depasit. In acest caz daunele vor fi suportate de catre CHIRIAS.
PROPRIETARUL nu poate fi facut responsabil pentru pagube suferite de catre CHIRIAS sau persoane ce i-l acompaniaza in legatura cu autovehiculul pentru pierderea sau deteriorarea proprietatilor acestora lasate in interiorul autovehiculului.


Raspundere
CHIRIASUL se obliga ca, in situatia furtului sau accidentarii autovehiculului, sa intreprinda demersurile prevazute de lege in scopul identificarii persoanelor vinovate si al recuperarii sumelor de bani (corespunzatoare) de la societatea de asigurare. Totodata, in oricare din aceste situatii, CHIRIASUL are urmatoarele obligatii:
•  obtinerea numelor si a adreselor partilor implicate si ale martorilor;
•  neabandonarea autovehiculului fara asigurarea pazei sale;
•  anuntarea proprietarului, prin telefon, in maxim 1(unu) ora de la producerea evenimentului;
Documentele care trebuie obtinute, in mod obligatoriu de catre CHIRIAS in cazul furtului sau accidentarii autovehiculului sunt:
•  Raportul Politiei – Proces Verbal cu semnatura ofiterului care a redactat raportul si cu stampila sectiei de politie emitenta (se va specifica in mod obligatoriu daca autovehiculul era condus sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substante interzise) sau ANEXA 2.1, cu semnatura ofiterului care a redactat documentul si stampila Sectiei de Politie, pentru compania de asigurari;
•  autorizatia de reparare cu semnatura ofiterului de politie si stampila Sectiei de Politie;
•  copii dupa actele de identitate si permisele de conducere ale soferilor implicati in accident;
•  copii dupa politele de asigurare si taloanele celorlalte implicate in accident;


Servicii de transfer – inchirieri auto cu sofer


Transfer aeroport
Timpul de asteptare in cazul transferului de la aeroport este de 60 minute din momentul aterizarii avionului. Daca in acest interval nu va intalniti cu soferul sau nu ne contactati pentru a ne anunta intarzierea vom considera ca nu v-ati prezentat pentru efectuarea transferului. In acest caz sumele achitate ce reprezinta contravaloarea transferului vor fi retinute integral. Actualizarea timpilor de aterizare este facuta pe baza datelor primite de la biroul de informatii al aeroportului si a portalurilor specializate in monitorizarea zborurilor.

Anularea sau modificarea rezervarii
Anularea sau modificarea unei rezervari nu poat fi efectuate decat telefonic. In cazul in care anularea este facuta cu mai putin de 2 ore inainte de ora transferului pretul achitat va fi retinut integral. Daca modificarea transferului este facuta la mai putin de 2 ore inainte de ora transferului si aceasta modificare nu poate fi onorata de noi atunci pretul achitat va fi retinut integral.

Rezervarea masinii pentru o anumita perioada de timp.
Rezervarea unei masini pentru o anumita perioada de timp este tarifata pentru numarul de ore pentru care rezervati masina si pentru numarul suplimentar de ore. Suplimentarea numarului de ore pentru care doriti sa inchiriati masina nu este garantata, aceasta necesitand un accept din parte noastra. Unitatea de tarifare este ora.

Transferul intre 2 locatii
In cazul transferului intre 2 locatii perioada de asteptare pana la care vom considera ca nu v-ati prezentat este de 15 minute. Dupa 15 minute vom considera ca nu v-ati prezentat si veti fi tarifati pentru intregul transfer.

Efecte personale/bagaje pierdute sau deteriorate.
Compania noastra nu este responsabila pentru efectele personale/bagaje pierdute sau deteriorate in autovehicul. In cazul in care obiectele vor fi gasite, returnarea acestora va fi tarifata ca un transfer.

Modalitati de plata.
Plata se poate efectua in numerar, prin virament bancar sau prin card.Acceptam la plata carduri MasterCard sau VISA.

Imaginile prezentate sunt cu titlu informativ. Telefoane de contact: +4 031 432 72 89 / +4 0729 699 319 / +4 0725 122 422

Rent Plan este inregistrat ca operator de date cu caracter personal. Nr de inregistrare in Registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal: ----

© Copyright 2005-2019 Toate drepturile rezervate Inchirieri de Masini | Contact | Sitemap| PROTECTIA CONSUMATORILOR – ANPC| Google+

  • RSS
  • Twitter
  • Facebook